Jerit Pekik Dot My TUNGGU SEKEJAP...

Perangkap Magis WTF PelaBuran Hartanah

Posted on June 2, 20131

Situaasi di bookstore

“eh,tu buku yang blogger ariffshah terjemahkan rasanya..”

WTF?23 Hartanah sebelum berumur 30 tahun.

”Haah yela ni,nak baca sekajap la..baca sikit pun jadila..Nak beli tu rasanya tak kot,bukan aku faham pun pasal bidang pelaburan hartanah ni…”

Sementara tunggu adik aku cari buku batman,spiderman pejadah dia.Aku pun lepak sat baca buku ni.Usha kanan kiri ada tak sign ”dilarang membaca”,kang tak pasal-pasal kene bebel dengan si jurujual tu..

Okay line clear..

5 minit kemudian..

Adess seronok pulak buku ni..Sempoi..Aku pun boleh faham..walaupun zero dalam pelaburan hartanah ni..

Nak pinjam boleh tak ea,bedah(jurujual)?

bedah:grrr!

(Okay itu scene aku tipu)

Usha harga pun  ”cantik”.iyela isi cantik,harga pun cantik lah kan…Rm34.90.

Unknown-1

Akhirnya tanpa dipaksa si Bedah,aku pun grab jugak buku ni.Tak tahan la magis buku ni..

Paling aku suka ialah ayat-ayatnya yang santai tapi dalam masa yang sama memberi motivasi untuk para pembaca mengikut jejak langkahnya..

Fuh,terperangkap sudah….

250X250 1 - Perangkap Magis WTF PelaBuran Hartanah

p/s:Review penuh buku ni aku sambung nanti ye…

Credit gambar blog ariffshah.Cari-cari kamera tadi takde pulak.Handfon da lama hilang dah..Hadoi..

Shelly Mcdonalid
info@jeritpekik.my