Jerit Pekik Dot My TUNGGU SEKEJAP...

Puas Hati Servis Hosting Eizil Network

Posted on April 20, 2013

Alhamdulillah sampai juga hajat dihati nak pakai worpress self-hosted.Selesai final exam terus saja aku survey hosting-hosting di Malaysia ni.Banyak juga rupanya syarikat-syarikat yang menyediakan servis hosting di Malaysia ni .Netkl ada,serverfreak,datakl..Ini antara selalu disebut-sebut blogger la yang lain aku dah lupa nama..

Lepas fikir panjang ,aku pun buat keputusan untuk pakai servis hosting dari Eizil Network.Mula-mula ingat nak pakai netkl yang harga RM60 tapi atas sebab-sebab tertentu aku tukar fikiran dan ambil servis hosting milik Blogger Eizil ini.

Kenapa Memilih Salaeiz webHosting

Saleiz webhostig inila yang servis hosting yang disediakan pihak Eizil Network.Sebenarnya aku lebih selesa  untuk berurusan dengan kalangan blogger untuk hal ini.Bro Eizil ini pun memang sudah diketahui antara pakar dalam hal-hal pembinaan laman web ni,jadi senang kalau ada masalah boleh  terus tanya direct dengan beliau di facebook .Dah tak payah nak hantar tiket-tiket lagi dah..Masa beliau buat promosi bulan Mac memang aku  dah  ingat nak pakai hosting ni pun tapi sebab tengah sibuk dengan final exam terpaksalah aku tangguhkan dulu.

Pendapat aku, buat yang baru pertama kali berpindah ke worpress rasanya sesuai untuk menggunakan servis hosting dari Eizil network ini sebab dari A ke Z akan dilakukan pihaknya.Nak buat sendiri pun boleh ,tutorial ada disediakan.

Aku sebenarnya dah sedia dah buku worpress yang aku beli masa dapat voucher buku tu .Iyela mana tau kena buat sendiri,tak ke melopong kalau tak tahu pape.Dan alhamullillah bro Eizil kata dia akan buatkan hal-hal install worpress,dns semua tu.Bab Dns server tu aku dah mintak pihak asiahost tukarkan tapi jawapannya memang mengecewakan.Tiga kali aku hantar tiket kali ketiga barula mereka kata mereka nak buatkan.Berbulu je rasa.Last-last bro Eizil jugak yang buatkan.Hampeh punya asiahost ,sebaiklah free..

Untuk rakan-rakan yang berminat untuk menempah servis webhosting atau servis-servis lain dari eizil network,bolehlah berurusan disini http://www.eizil.com/

Shelly Mcdonalid
info@jeritpekik.my