Jerit Pekik Dot My TUNGGU SEKEJAP...

Review Entry Terbaik 2012:Saya Tak Pandai Seo#3

Satu lagi entry  terbaik untuk direview dari blog ohcikgu. Saya Tak Pandai Seo? Bukanlah ermaksud penulis tidak tahu menahu langsung tentang selok belok seo ini, sebaliknya blogger ini menerangkan dengan lebih lanjut lagi erti kata sebenar seni SEO yang perlu diketahui blogger-blogger…

Bukanlah ermaksud penulis tidak tahu menahu langsung tentang selok belok seo ini, sebaliknya blogger ini menerangkan dengan lebih lanjut lagi erti kata sebenar seni SEO yang perlu diketahui blogger-blogger…

Membahagikan entry ini  kepada  empat  bahagian  isi iaitu  kaedah, pendekatan, teknik dan strategi. Isinya disampaikan dalam bentuk yang mudah untuk difahami dan sangat sesuai untuk blog yang menginginkan traffik dari teknik seo ini.

Mungkin ada yang berpendapat entry ini terlalu ringkas  untuk mereka memahami teknik seo dengan lebih mendalam. Seo ini sebenarnya   sangat  luas, janganlah mengharapkan dari satu sumber sahaja. Jika terbaca dua entry yang berlainan pendapat tentang teknik ini tidak semestinya salah satu daripada mereka salah.

Masing- masing ada pendapat tersendiri tetapi  mungkin tahap keberkesanan  yang membezakannya. Kepada yang mahukan penerangan lebih lanjut serta tip-tip tentang teknik ini aku syorkan berkunjung ke blog Hasrulhassan atau gunakan e-book INI sebagai guide, Panduan Asas SEO.
Antara yang menarik dalam entry ini:

Jadi, nampak strateginya? Mesti tahu tujuan asal. Kalau untuk buat sales, lain caranya. Kalau untuk menang Contest SEO, lain caranya. Dan untuk memenanginya, ianya tidak terhad kepada satu pendekatan sahaja. Mungkin anda boleh guna dua, tiga atau 100 pendekatan. Dan setiap pendekatan yang anda gunakan ada 1001 macam kaedah. Dan dari setiap satu kaedah tersebut, ada lagi 1 juta teknik yang berkemungkinan untuk anda plan, anda rancang strategi untuk menang dalam mencapai misi anda.

Nak komen lebih lanjut tentang entry ini,aku bukanlah pakar seo nak ulas
panjang-panjang. Cukuplah rasanya.. Jangan lupa untuk terjah entry ini
kalau nak tambah pengetahuan tentang ilmu seo ini. Kalau rasanya dah
yakin dengan seo blog tu bolehla sertai kontest seo anjuran blog Ohcikgu ni 10 Blog Terbaik Malaysia.

p/s: setel sudah review entry untuk segmen aku sebelum ni.. Rasa nak buat segmen baru raya cina ni. Any idea? kalau boleh nak lain dari yang lain sikitla..

Shelly Mcdonalid
info@jeritpekik.my